Frito Lay Gıda San. ve Tic. AŞ'nin, Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos, Çerezza ve Rocco gibi markalarıyla tanınan şirket hakkında, rakiplerinin faaliyetlerini kısıtlamak ve satışlarını engellemek iddialarıyla 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğinin araştırılması için bir soruşturma başlatıldı.

Rekabet Kurulu'nun yapmış olduğu açıklamaya göre, Frito Lay Gıda San. ve Tic. AŞ'nin, perakende satış noktalarında rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırma iddialarını ciddi ve yeterli bulduğu belirtilerek ön araştırmanın sonuçlarına dayanarak bir soruşturma başlatılmasına karar verildi.

MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı

Ön araştırma sürecinde elde edilen bilgiler ve belgeler doğrultusunda, Rekabet Kurulu'nun Frito Lay hakkında soruşturma açılmasına karar vermesine neden olan ciddi ve yeterli bulgular tespit edilmiştir.

Yapılan incelemelerde, Frito Lay'in ülkedeki çeşitli bölgelerdeki perakende satış noktalarında rakip cips markalarının faaliyetlerini engellemeye çalıştığına dair şüpheleri doğrulayan çok sayıda kanıt bulunmuş.

Frito Lay, Türkiye'de çeşitli markalarıyla cips ve şekerleme pazarlarında faaliyet göstermektedir.