Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar... Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar...

Türkiye'de fenomen olarak bilinen Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen, "KUYU-8" operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Operasyon, İstanbul merkezli olmak üzere 25 ilde gerçekleştirildi ve toplamda 134 adrese yönelik düzenlendi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen operasyonda, Neslihan ve İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu 54 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonun detaylarını paylaştı. Operasyonun "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama, Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık" suçlamalarıyla gerçekleştirildiği belirtildi. İddialara göre, şüpheliler sahte belge düzenleyerek işyeri açmalarına aracılık etmiş, sahte CE belgeleriyle yönetmeliklere aykırı cihazlar üretmiş ve dolandırıcılık yoluyla elde edilen gelirleri aklamaya çalışmışlar.

Operasyonlar sonucunda çok sayıda yasa dışı ilaç ve kozmetik ürün, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, sahte belgelerle düzenlenmiş medikal cihazlar ve büyük miktarlarda nakit para ele geçirildiği bildirildi.