Güncel

O ilde suya yüzde 20 indirim geldi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, seçimlere sayılı günler kala vermiş olduğu sözü yerine getirdi ve içme suyuna yüzde 20 indirim geldiğini duyurdu. Söz konusu indirim kararı Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edilerek uygulamaya geçti.

Abone Ol

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar yerel seçimler gelmeden dar gelirli hanerlere içme suyunda indirim uygulayanacağına dair söz vermişti. Seçimlerden başarılı sonuç alarak çalışmalara adım atan Alemdar söz verdiği gibi su faturalarında yüzde 20 indirim yapılmasına karar verildi. Bu karar Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda oy çokluğuyla onaylanarak uygulamaya geçti. Azalan maliyetlerin vatandaşa indirim olarak yansıyacağını belirten Başkan Alemdar, "ADASU HES, su üretiminde kullandığımız enerjinin yüzde 25'ini üretmek üzere devreye alındı. Sonrasında Akçay Barajı 40 milyon metreküp su ihtiyacını karşılaması için hayata geçirildi. Üzerine yapılan HES'ler aynı zamanda enerji üretimi de sağlayan bir kaynak. Karaman'da kurulan GES ile de şehrin yenilenebilir enerji kaynaklarına bir yenisi daha eklendi" ifadelerine yer verdi.

"Maliyet artışı enerjiden kaynaklanmıyor"

Alemdar, "Tüm bu tesislerin toplam gelirine ve enerji üretimine bakıldığında maliyet artışının enerjiden kaynaklanmadığı açıkça görülmektedir. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalarımızla elimizdeki imkanları doğru kullanarak maliyetlerimizi daha da düşüreceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"Düşen giderlerimizi, indirim olarak yansıtacağız"

Başkan Alemdar, "Maliyetler üzerine yapacağımız çalışmaların sonucunda düşen giderlerimizi vatandaşlarımıza indirim olarak yansıtacağız. SASKİ çok güçlü bir kurum. Makine parkuru çok geniş. İhalesiz iş yapabilecek düzeyde. Bundan sonra ki süreçte elimizdeki imkanlarla, makinalarımızla işlerimizi kendimiz yapacağız. Önümüzdeki günlerde belediye genelinde maliyetlerimizi daha da düşüreceğiz ve vatandaşlarımıza kaliteli hizmeti daha uyguna sunacağız" ifadelerini kullandı.

Alınan bu karar doğrultusunda Sakarya'da ikamet eden 1 milyon 80 bin vatandaş, gelecek aydan itibaren suya gelen yüzde 20 indirim faturasına yansıyacak.