İspanya'nın Barselona şehrinde, yoğun turizm faaliyetlerinden kaynaklı turist yığılmasından sıkılan halk, turistlere su tabancasıyla su püskürttü.

Öyle ki, çoğu şehir günübirlik ziyarette bulunan gezginlerden şehre giriş ücreti talep ediyor.

Finansal Destek ve Ödüller Verilecek

Bu duruma ters yönde bir karar alan Kopenhag'da turistlere, sorumluluklarını yerine getirdikleri sürece ziyaret için finansal ve diğer ödüller sunmayı planlıyor.

Danimarka'nın başkenti, turist yığılmasının altında kalan diğer seyahat merkezlerinin aksine, yalnızca iyi huylu, sosyal ve çevre dostu olan turistleri ülkeye çağırıyor.

Ulusal turizm kurulu, iklim dostu, sürdürülebilir davranışları desteklemek adına ve yaygınlaşması için bir düzenleme yaptı.

Ücretsiz Kahve İkramı

Memurların maaş farkı ne zaman yatacak? Memurların maaş farkı ne zaman yatacak?

Pazartesiden itibaren bisiklete binmeyi, toplu taşımayı kullanmayı veya limanda veya şehrin parklarında bahçecilik veya çöp toplama gibi yemel faaliyetler yapmayı tercih edenlere ödül sunacak.

Kahve kupalarıyla gelen kişiler, belirli noktalarda ücretsiz kahve ikramı fırsatı yakalarkan, iyi davranışların olduğu takdirde çatı bölümündeki kafelerde ücretsiz içecekler ya da şehrin yapay kayak pisti tesisinde harcanan ekstra süre gibi diğer avantajlarda da sağlanacak.

Resmi Kopenhag turizm kurulu Wonderful Copenhagen'dan Mikkel Aaro-Hansen , bu fikrin, turistlerle yerel halk arasında daha karşılıklı yarar sağlayan ve daha az sıkıntı yaratan bir ilişki yaratmanın uygulanabilir bir yolunu bulma arayışında olan diğer şehirlere de ilham kaynağı olması gerektiğine dikkat çekti.