Ücretsiz ve indirimli ulaşım uygulaması başladı

Sakarya'da ilkokul ve ortaokul öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı proje kapsamında toplu taşımadan ücretsiz yararlanıyor. Lise ve üniversite öğrencilerine ise toplu taşımada %54 indirim sağlanıyor. Yeni uygulama, Sakarya'da büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz

Öğrenciler Kart 54 ile faydalanıyor

Öğrenciler, Kart 54 Kişiselleştirme Ofisleri'ne başvurarak kart güncellemelerini yaptırdıktan bir gün sonra bu uygulamadan yararlanabiliyor. Böylece öğrenciler, toplu taşımayı ücretsiz veya indirimli olarak kullanabiliyor.

Başkan Yusuf Alemdar'dan açıklamalar

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, bu uygulama ile öğrencilerin ulaşım masraflarını azaltmayı ve aile bütçelerine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Alemdar, "Çocuklarımızın okula gitmek için harcadıkları günlük 10-20 TL'yi artık okul harçlığı olarak kullanabilecekler. Bu sayede çayını içip simidini yiyebilecekler," dedi. Ayrıca, ilerleyen süreçlerde lise ve üniversite öğrencilerine de benzer destekler sağlama planlarının olduğunu açıkladı.