Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi üniversite öğrencilerine yönelik önemli bir vaadi tekrarladı. Üniversitelerde ön lisans ve lisans programlarında okuyan öğrencilere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alımı imkanı sağlanacağını açıklayan Erdoğan, "Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarıyla birlikte öğrenciler arasında vergisiz telefon fırsatının ne zaman gerçekleşeceği konusunda heyecan ve merak arttı. Cumhurbaşkanı, bu konuda ayrıntılı bilgileri paylaştı. Öncelikle, cep telefonu ve bilgisayar alımlarında vergi indirimine ek olarak üniversite öğrencilerine bedava internet hizmeti sunulacağını belirtti. Bununla birlikte, "Gençlik Bankası" adında yeni bir kurumun da oluşturulacağını ifade etti.

Vergisiz cep telefonu fırsatından yararlanmak için belirli şartlar bulunacak. Öğrencilerin vergiden muafiyet sağlayabilmesi için üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarında eğitim almaları gerekecek. Düzenleme tek seferliğe mahsus olacak ve öğrencilere vergisiz cep telefonu imkanı sunulacak.

Öğrencilere vergisiz cep telefonu satışının ne zaman başlayacağı ise henüz netlik kazanmadı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin ardından konuya ilişkin çalışmaların başladığını ve vaatlerin yerine getirilmesi için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman? PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman?

Özet olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi yaptığı açıklamada üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alımı imkanı sağlanacağını vurguladı. Bu vaadin gerçekleştirilmesiyle birlikte öğrencilere bedava internet hizmeti sunulacak ve "Gençlik Bankası" adında yeni bir kurum oluşturulacak. Vergisiz cep telefonu uygulamasının ne zaman başlayacağı henüz netlik kazanmamış olsa da, seçimlerin ardından konuya ilişkin çalışmaların başladığı bildirildi.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi