Kocaeli'nde yaşanan ve bazı öğretmenlerin ek derse girmedikleri halde girmiş gibi gösterilip bu paraların bilinmeyen bir hesaba aktarıldığı iddiaları sonrasında öğretmenler, ek ders ödemeleriyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Gölcük Saraylı Ortaokulu'nda yaşanan skandal olay, bir öğretmenin e-bordrosundaki farklı rakamları fark etmesiyle gün yüzüne çıktı. Diğer meslektaşlarının da durumu incelemesiyle, bazılarının hesaplarına yatırılan para ile bordrolardaki miktarların uyuşmadığı ortaya çıktı. İncelemeler sonucunda öğretmenler, yasal olarak 40 saatlik ek ders hakkı bulunmasına rağmen bazılarının 170 saate kadar ek ders girmiş gibi gösterildiğini tespit etti.

Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları

Bu durumu hem okul müdürüne hem de ilçe milli eğitim müdürlüğüne bildiren öğretmenler, muhatap bulamadı. Paraların aktarıldığı hesap da bulunamadı. Öğretmenler, bu durumu adli makamlara taşıyarak suç duyurusunda bulundu. Şimdi, mahkemenin vereceği karar bekleniyor.