Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için il içi isteğe bağlı yer değişikliği başvurularını tamamladı. Şimdi gözler, il dışı yer değişikliği başvuru takvimine çevrildi. 2024 yılı il dışı isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman başlıyor? İşte detaylar:

2024 - 2025 eğitim öğretim yılında başka bir ilde görev yapmak isteyen öğretmenler için süreç önümüzdeki ay başlıyor. İller arası yer değişikliği başvuruları için tarihler belli oldu.

Haziran ayı, sadece okulların kapanması değil, aynı zamanda öğretmenlerin yer değişikliği başvuruları için de önem taşıyor. İl dışı isteğe bağlı yer değişikliği başvurusunda bulunmak isteyen öğretmenler, 3-9 Haziran tarihleri arasında başvurularını yapabilecekler.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun görüşmeleri ertelendi Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun görüşmeleri ertelendi

MEB İl Dışı Tayin Başvurusu Nasıl Yapılır?

İl dışı tayin hakkını kullanmak isteyen öğretmenler, MEBBIS platformu üzerinden elektronik başvuru adımlarını takip edebilirler. Ayrıca, başvuru formunu doldurmak isteyenler, personel.meb.gov.tr adresini ziyaret ederek başvurularını gerçekleştirebilirler.

MEB'in isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları 2024 yılı için tamamlandı. İl dışı isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları 3-9 Haziran tarihleri arasında alınacak. Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği başvuruları ise 1-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.