Mahfi Eğilmez'den Asgari Ücret Açıklaması! 'İnsanlık Adına Sorunlu' Mahfi Eğilmez'den Asgari Ücret Açıklaması! 'İnsanlık Adına Sorunlu'

Öğretmenler için 33.000 TL ek gelir imkanı sağlayan düzenleme, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "kitap inceleme" görevlerine katılmak isteyen öğretmenlere yönelik bir fırsat sunuyor. Bu görev, öğretmenlerin taslak ders kitaplarını inceleyip değerlendirme yapmalarını kapsıyor. Öğretmenler, yılda ortalama üç kez bu görevde yer alarak, her görev için ortalama 11.000 TL kazanabiliyor ve toplamda 33.000 TL'ye kadar ek gelir elde edebiliyorlar.

Başvuru süreci, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülüyor ve kitap inceleme panelisti olmak isteyen öğretmenler, başvurularını 6 Kasım 2024 tarihine kadar "kitapinceleme.meb.gov.tr" adresi üzerinden yapabiliyorlar. Başvuruların kabul edilebilmesi için, 14 Ekim 2021 tarihli Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği'nde belirtilen şartları karşılamak gerekiyor. Başvuru şartlarını karşılayan adaylar, eğitimlerini tamamladıktan sonra panelist veri tabanına kaydediliyor.

Bu kapsamda ücretler a) İlkokul seviyesindeki her bir inceleme için 10.000, b) Ortaokul seviyesindeki her bir inceleme için 13.000, c) Lise seviyesindeki her bir inceleme için 16.000, gösterge rakamının Devlet memuru aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda ödeme yapılır. Mevcut durumda Devlet memurları aylık katsayısı 0,907796 olarak belirlenmiştir.