MHP TBMM Grup Danışmanı Oğuzhan Güngör, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamalarına tepki göstermesinin ardından, görevden alındığını açıkladı.

Salı günü partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, "Terörist başının tecridi kalkarsa, TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşabilir" diyerek Abdullah Öcalan'a yönelik bir çıkışta bulundu.

Bu sözlere ilk tepki MHP içinden geldi. Grup danışmanı Oğuzhan Güngör, Bahçeli'yi sert bir şekilde eleştirerek, "Bebek katillerinin TBMM’de muhatap alınmasını kabul edemeyiz. Bu davanın gerçek sahipleri olarak buna izin vermeyiz" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Hakan Kara: Bugünkü Asgari Ücret, 10 Yıl Önceye Göre Zayıf Prof. Dr. Hakan Kara: Bugünkü Asgari Ücret, 10 Yıl Önceye Göre Zayıf

Bu açıklamaların ardından Güngör, görevden alındığını duyurdu ve şu sözleri ekledi: "Bebek katiline umut verip, onun TBMM'de konuşmasını teklif edenler, Türk Milliyetçiliği adına söylenmesi gerekeni ifade etmemden rahatsız oldular. Ancak makam ve kişisel çıkar peşinde koşmadan, doğru bildiğim yolda devam edeceğim."