Ak Parti'den erken seçim çağrılarına çok net yanıt geldi Ak Parti'den erken seçim çağrılarına çok net yanıt geldi

İstanbul Üsküdar’daki TEV Türkan Sedefoğlu İlkokulu’nda yaşanan skandal, eğitim camiasını sarstı. Okul Müdürü T.E.C.’nin, velilerden topladığı bağış paralarını okul aile birliği hesabına yatırmadığı ve okulun etrafındaki şarküteriden düzenli olarak büyük miktarda fatura kesildiği öne sürüldü. Ancak bu faturadaki ürünlerin, çocuklara hiç verilmediği iddia edildi.
 

Birgün gazetesinden Mustafa Kömüş’ün haberine göre, T.E.C.’nin okul için her ay kilolarca kıyma, kuşbaşı, tavuk eti, tereyağı gibi ürünler alındığına dair faturalar kesildiği, fakat bu ürünlerin okulda öğrenciler tarafından kullanılmadığı belirtiliyor. Örneğin, Ağustos 2023'te okula 50 kilo kıyma, kuşbaşı, beyaz peynir, tereyağı ve 150 kilo zeytin için toplam 71.962 TL'lik bir fatura kesildi. Ancak bu ürünlerin öğrencilere verilmediği ifade ediliyor.

Veliler, okula büyük miktarda et ve süt ürünleri sipariş edilmesine rağmen bu ürünlerin çocukların önüne hiç gelmediğini belirtti. Ayrıca, okul müdürü T.E.C.’nin, para sayarken bir kişiye “Bu para fazladan olan. Fark 5.355 TL idi. Reel alacağım 15.000 TL’ydi. 5.360 TL’yi size teslim ettim” dediği iddia edildi.

T.E.C.’nin velilerden, çocuklarını istedikleri öğretmenin sınıfına yerleştirme vaadiyle 20.000 ila 50.000 TL arasında para topladığı ancak bu paraların okul aile birliğinin hesabına yatırılmadığı öne sürülüyor. Ayrıca, okulda yapılan halk oyunları gibi etkinlikler için toplanan paraların büyük kısmının da T.E.C.’nin kişisel hesabına aktarıldığı iddia ediliyor.

Ortaya çıkan bu iddialar, eğitim kurumlarında yaşanan yolsuzluk ve kötü yönetimle ilgili ciddi endişelere yol açtı. Eğitim sistemindeki bu tür skandallar, hem öğrencilerin hem de velilerin haklarını etkileyerek eğitim kurumlarının güvenilirliğini sorgulatıyor. Yetkililerin bu konuda derinlemesine bir soruşturma başlatması bekleniyor.