Proje kapsamında ilk aşamada, riskli olarak değerlendirilen 27 okul çevresinde 16 polis memuru görevlendirilecek. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Valilik Binası önünde Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve Emniyet Müdürü Zafer Baybaba ile birlikte proje hakkında basın toplantısı düzenledi.

TÜRK-İŞ, Ailelerin Geçim Sıkıntısını Ortaya Koydu: Açlık ve Yoksulluk Sınırları Belirlendi TÜRK-İŞ, Ailelerin Geçim Sıkıntısını Ortaya Koydu: Açlık ve Yoksulluk Sınırları Belirlendi

Vali Aydoğdu, “Pilot uygulama olarak belirlediğimiz 27 okul çevresinde 16 polisimiz görev alacak. Bu polisler, okul çevresinin güvenliğini sağlamak ve öğrencilerimize rehberlik etmekle sorumlu olacak.

Şu anda il genelindeki tüm okullarda kapalı devre kamera sistemleri mevcut ve herhangi bir eksiklik bulunmamaktadır. Geçmişte 75 okul çevresinde güvenlik önlemleri almıştık. Ancak bu projedeki farklılık, okul polislerimizin mesaisinin okulların açılmasıyla başlayacak olması.

Okul zili çaldıktan sonra öğrenciler evlerine gidene kadar bu polisler okul çevresinde görev alacak. Riskli okullarımızı sıraladık ve bu 27 okul, öncelik sırasına göre belirlendi. Amacımız, çocuklarımızın okula güvenli bir şekilde gelip gitmelerini sağlamak, trafik kurallarına uymak ve okul müdürleri ile aile birlikleriyle iş birliği yaparak görevlerini yerine getirmektir” ifadelerini kullandı.

Vali Aydoğdu’nun açıklamalarının ardından Erzincan Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü Müdür Vekili Rumeysa Aslan, “Okul Polisleri Projesi” kapsamında görev alacak polisler hakkında brifing verdi ve sorumluluk alanlarındaki okulların çevresinde görevlerine başladıklarını duyurdu.