Türkiye'deki yüksek enflasyon oranı ve ekonomik zorluklar, özellikle çocuklu aileler için geçim sıkıntısını daha da artırıyor. Gıda, giyim, sağlık ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan aileler için devletten önemli bir destek geldi.

Devletten çocuklu ailelere maddi destek

Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Yargıtay'dan Emsal Karar: Kira Artışında Özel Hüküm Kriteri Getirildi Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Yargıtay'dan Emsal Karar: Kira Artışında Özel Hüküm Kriteri Getirildi

Ailelere sunulan bu destekler, çocukların okula devamını ve sağlıklı bir şekilde büyümesini teşvik ediyor. Her yıl farklılık gösteren çocuk yardımı miktarı, ailenin gelir durumu, çocuğun yaş, eğitim ve sağlık durumu gibi kriterlere bağlı olarak belirleniyor.

2024'te çocuk yardımında büyük zam

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın hazırladığı son programa göre, 2024 yılında çocuk yardımına yüzde 50'ye yakın bir artış planlanıyor. Bu artış, ailelerin maddi yükünü bir nebze de olsa hafifletecek.

Ödeme miktarları belli oldu

Yeni planlamaya göre, 2024 yılında:

  • Okul öncesi çocuk için 3 bin 619 lira,
  • İlköğretimde okuyan çocuk için 5 bin 428 lira,
  • Ortaöğretimde okuyan çocuk için 5 bin 790 lira,
  • Yükseköğrenimde okuyan çocuk için 6 bin 514 lira destek ödemesi yapılacak.

Ayrıca, ortaöğretim seviyesinde olup okula devam etmeyen çocuklar için ödenen miktarın 2 bin 421 liradan 3 bin 619 lira seviyesine çıkarılacağı da belirtildi.