İstanbul'da elebaşılığını Kani Derici ve Ferit Bilmez'in yaptığı iki ayrı organize suç örgütüne yönelik "Kuyu-20" kod adlı geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu operasyon, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldü.

Operasyon kapsamında, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten öldürmeye teşebbüs, tehdit, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve mala zarar verme gibi suçları işledikleri belirlenen 11 şüpheli yakalandı. Bu kişiler, elebaşları Kani Derici ve Ferit Bilmez de dahil olmak üzere, tutuklandı. Operasyonda ayrıca 15 ruhsatsız tabanca ile çok miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi.

MEB, Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezleri'nin Açılış ve Çalışma Şartlarını Açıkladı MEB, Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezleri'nin Açılış ve Çalışma Şartlarını Açıkladı

Operasyonun ardından sosyal medya üzerinden açıklama yapan Bakan Yerlikaya, organize suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğünü vurgulayarak, "Organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgülerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız" dedi. Yerlikaya, operasyonda görev alan jandarma personeline de teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.