Otomobil piyasasında hareketlilik devam ederken, otomotiv uzmanı Emre Özpeynirci, Eylül ayında araç fiyatlarında önemli bir artış olacağı konusunda alıcıları uyardı. Özpeynirci, kredi faiz oranlarının yüksek olması ve döviz kurlarındaki artış nedeniyle otomobil fiyatlarının yükseleceğini belirtti. Özellikle, kur artışının etkisiyle Eylül ayında otomobil fiyatlarına ortalama yüzde 5 zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Komşu tartışması silahlı kavgaya dönüştü: 3 ölü, 1 yaralı Komşu tartışması silahlı kavgaya dönüştü: 3 ölü, 1 yaralı

Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Temmuz ayında 94 bin adedi aşan otomotiv pazarının Ağustos ayında da 85 bin adedi bulacağını öngördü. Bu hareketliliğin, "ulusal tip onayı" olan yerli araçların 31 Ağustos'a kadar GSR2 olmayan araçları satma avantajından ve kur artışından kaynaklanan "zam gelecek" endişesiyle yapılan alımlardan kaynaklandığını belirtti.

Sektör temsilcileri de Eylül ayında kurdan dolayı fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğunu doğrularken, Özpeynirci, yerli araçların da GSR2'ye geçişiyle birlikte fiyat artışlarının yaşanacağını, bunun da yılın geri kalanı için bir gösterge olacağını ifade etti.