Suriye'de görev yaparken rahatsızlanarak Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (GATA) tedavi altına alınan Gaziantepli Uzman Çavuş Hasan Aslan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Gazze'de Katliam Sürüyor! 40 Binden Fazla Sivil Hayatını Kaybetti Gazze'de Katliam Sürüyor! 40 Binden Fazla Sivil Hayatını Kaybetti

Yaklaşık 5 ay önce, görev yaptığı Suriye'deki birliğinde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan Uzman Çavuş Aslan, önce yerel bir hastanede tedavi altına alındıktan sonra, durumu ciddileşince GATA'ya sevk edildi. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Aslan, yaşamını yitirdi.

Şehidin acı haberi, Gaziantep'in Karkamış ilçesi kırsal Eceler Mahallesi'ndeki babaevine ulaşınca, Türk bayrakları asılarak şehidin anısına hürmet gösterildi. Hasan Aslan'ın ailesi ve yakınları, bu acı haberin ardından büyük bir üzüntü yaşadı ve gözyaşlarına boğuldu.

Uzman Çavuş Hasan Aslan'ın naaşı, 26 Ağustos 2024 tarihinde, öğle namazını müteakip Eceler Mahallesi'nde düzenlenen törenle toprağa verilecek. Aslan’ın şehadeti, ailesi ve memleketi Gaziantep'te derin bir hüzün yarattı.