Güncel

ÖSYM, KPSS Branş Bazında Sıralamaları Güncelledi

ÖSYM Başkanlığı, 2022-KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim branş bazında sıralamaların güncellendiğini duyurdu.

Abone Ol

ÖSYM Başkanlığı, 2022-KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarına katılan adayların branş bazında sıralamalarının güncellendiğini açıkladı. Güncellenmiş sıralamalar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne (https://ais.osym.gov.tr) yansıtılmış olup, adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile bu bilgilere erişebilecekler.

Branş bazında sıralamalar, adayların kendi başarı durumlarını, aynı alanda sınava giren diğer adaylarla kıyaslamalarını sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Bu sıralamalar bilgilendirme amaçlı olup, belge niteliği taşımaz. Resmi değerlendirmelerde ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınacaktır.

Sıralamalar, adayların (YÖKSİS ve e-Okul sistemi üzerinden alınan) ÖSYM sistemindeki aktif eğitim bilgilerine dayanarak hazırlanmıştır. Sistemlerinde aktif eğitimi gözükmeyen adaylar için ise başvuruda belirttikleri eğitim bilgileri esas alınmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen öğretmen alımlarında KPSS P10, P120 ve P121 puan türleri kullanılmaktadır. Öğretmenliğe atanacakların sıralamaları, mezun oldukları yükseköğretim programları, mezuniyet yılları ve Talim Terbiye Kurulu kararlarına göre belirlenmektedir. Bu nedenle öğretmen adaylarının, branş bazında sıralama bilgilerini incelerken bu kriterleri göz önünde bulundurmaları önemlidir.

Adayların branş bazında sıralamaları incelerken dikkat etmeleri gereken detayları içeren teknik açıklama metnine aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Branş Bazında Sıralamalar Hakkında Teknik Açıklama