Güncel

ÖSYM'den Öğretmenlere Sınav Görevi! Sınav Görev Ücreti Ne Kadar?

ÖSYM, öğretmenlere 2024 Elektronik Dil Sınavı'nda görev alarak ek gelir kazanma imkanı sunarak, zamlı ücretlerle yeni sınav görevleri vermeye devam ediyor

Abone Ol

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), öğretmenlere ek gelir sağlamaya devam ediyor. ÖSYM'nin düzenlediği sınavlarda görev alan öğretmenlere belirli ücretler ödeniyor. Temmuz ayında, öğretmenlerin sınav görev ücretlerine zam yapılmasına karar verilmiş ve bu artış Ağustos ayındaki KPSS ÖABT ve YÖKDİL/2 sınavlarında uygulanmıştı. ÖSYM, öğretmenlerin bir sonraki sınavlarda da görev alarak ek ücret kazanabileceklerini duyurdu.

Öğretmen Sınav Görev Ücretleri

ÖSYM, yeni bir sınav görevi için öğretmenlere fırsat sunduğunu açıkladı. 2024 Elektronik Yabancı Dil Sınavı’nda (e-YDS) görev alacak öğretmenler belirlendi. Bu sınav, İngilizce ve Farsça dillerinde gerçekleştirilecek. İlk oturumu 14 Ekim 2024 tarihinde, ikinci oturumu ise 15 Ekim 2024 tarihinde yapılan sınavda görev alan öğretmenler, bina yöneticisi, bina sorumlusu, salon başkanı, gözetmen ve yedek gözetmen gibi çeşitli rollerde çalışabiliyor. 2024 Elektronik Yabancı Dil Sınavı için ödenecek zamlı ücretler ise şu şekilde:

Bina Yöneticisi: 1384 TL

Bina Sorumlusu: 1720 TL

Salon Başkanı: 1338 TL

Gözetmen: 1223 TL

Yedek Gözetmen: 1070 TL