Yeni düzenlemeye göre, emisyonu 25 gramın altında olan ve elektrikli menzili 70 km ve üzeri olan plug-in hibrit araçlar ÖTV indiriminden faydalanacak. Bu kapsamda Türkiye'de satışta olan ve kriterlere uyan BYD Seal, BMW X1, Skoda Kodiaq ve DS-9 Plug-In modelleri bulunuyor. %80'lik vergi diliminde yer alan bu araçlar, indirimin ardından %30 ve %60'lık dilimlere düşürüldü.

Çin menşeli markalar Türkiye'ye yöneliyor

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, Çinli otomotiv devi BYD'nin Türkiye'ye yatırım yapacağını açıkladı. Manisa'da elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi kurmayı planlayan BYD, 1 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı hedefliyor. Gelişmenin, diğer Çin menşeli markaların da Türkiye pazarına girmesine öncülük etmesi bekleniyor.

Kızılay, sınavsız personel alımına başladı: Temizlik görevlisi, yaşlı bakım, tercüman... Kızılay, sınavsız personel alımına başladı: Temizlik görevlisi, yaşlı bakım, tercüman...

Pazar genişliyor mu?

Ertemel, Türkiye'de hibrit araçlara olan talebin artacağını ve bu durumun diğer Avrupa menşeli markaların da pazara girmesini teşvik edeceğini belirtti. ÖTV indirimiyle birlikte pazar çeşitliliğinin artması ve fiyatların düşmesi bekleniyor.

Yeni yatırım kararları

BYD'nin ardından, başka bir Çin menşeli marka daha Türkiye'de yatırım yapma planlarını açıkladı. Özellikle Chery markasının doğrudan yatırım yapacağı ve bu konuda son aşamalara gelindiği belirtiliyor. Gelişmeler, Türkiye'nin otomotiv sektöründe yeni yatırımlar için cazip bir pazar haline geldiğinİ gösteriyor.