Güncel

Özel: Öcalan konuşmak için kürsüye gelmek zorunda değil

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yaptığı ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin savunma sanayisinin güçlü bir kurumu olan TUSAŞ hakkında konuşan Özel, burada yaşanabilecek eksikliklerin giderilmesi gerektiğini belirterek, “Bu tip kurumların daha iyi korunması için İçişleri ve Milli Savunma Bakanlığı'nın değerlendirme yapmasını bekliyorum" dedi.

Abone Ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yaptığı ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin savunma sanayisinin güçlü bir kurumu olan TUSAŞ hakkında konuşan Özel, burada yaşanabilecek eksikliklerin giderilmesi gerektiğini belirterek, “Bu tip kurumların daha iyi korunması için İçişleri ve Milli Savunma Bakanlığı'nın değerlendirme yapmasını bekliyorum" dedi. Ayrıca KAAN uçağına yönelik övgüde bulunarak bu kurumun Türkiye'ye yıllık 1 milyar dolar gelir kazandırdığını hatırlattı.

Özel, basının gündeminde olan yeni çözüm süreci iddialarıyla ilgili de konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan’ın sürece dahil edilmesine yönelik açıklamalarını eleştirerek, bu fikrin Bahçeli'ye ait olduğunu ve CHP’nin böyle bir düşüncesi olmadığını söyledi. Özel, barış ve silah bırakma konularını desteklediklerini vurgularken, "Şehit ailelerinin yüzüne bakamayacağımız bir sürecin içinde olmayız" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bahçeli'nin açıklamalarına sessiz kalmasına yönelik sorular üzerine, Özel, Erdoğan’ın bu konuda mutlaka bir açıklama yapacağını düşündüğünü belirtti.