Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehit Düşenlerin Fedakarlıklarını Önemsiz Göstermeye Kimsenin Gücü Yetmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehit Düşenlerin Fedakarlıklarını Önemsiz Göstermeye Kimsenin Gücü Yetmez

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel sektörde görev yapan öğretmenlerin ücret ve çalışma koşullarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel okul temsilcileri ile yapılan görüşmelerde, öğretmenlerin mağduriyetini giderecek çözümler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Öğretmenlerin mağduriyeti giderilecek

Bakan Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel sektörde çalışan öğretmenlerin ücret taleplerine ilişkin bir soruya yanıt veren Tekin, özel okul temsilcileri ile bu konularda görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Tekin, “Öğretmen arkadaşlarımızı mağdur etmeyecek çözümler üretmeye çalışıyoruz. Özel okullardaki öğretmenleri mağdur etmeyecek çözümler bekliyoruz” dedi.

Yeni müfredat tartışmaları

Yeni müfredatla ilgili eleştiriler hakkında konuşan Tekin, müfredatın ön açıklamasında Atatürk’ün adının geçmemesi konusundaki eleştirilere cevap verdi. Tekin, “Kendilerine müfredatı okuyarak eleştirmelerini tavsiye ediyorum. Programlarımızı okumadan eleştirmesinler” diye konuştu.

Yaz tatili tavsiyeleri

Bakan Tekin, yaz tatiline girecek öğrencilere ve ailelerine bazı tavsiyelerde bulundu. Çocukların yaz aylarını tatil yaparak geçirmelerini öneren Tekin, okul ve ders dışında farklı etkinliklerle vakit geçirmelerinin önemine değindi. Tekin, “Çocuklarımızın sanatsal ve sosyal aktivitelerle, ülkemizin güzelliklerini görerek güzel bir tatil yapmalarını arzu ediyorum. Veliler de çocuklarını bu şekilde yönlendirmeli. Bu da eğitimin bir parçası” ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımız yaz aylarını tatil yaparak geçirsinler. Okul ve ders dışında okuyarak başka türlü etkinliklerle sosyal aktivitelerle, sanatsal aktivitelerle ülkemizin güzelliklerini görerek güzel bir tatil yapmalarını arzu ediyorum. Velilerden de çocuklarına, öğrencilerimize bu şekilde bakmalarını ve yönlendirmelerini tavsiye ediyorum. Bu da eğitimin bir parçası."