Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, parti grubunun toplantısında yaptığı konuşmada, meclis başkanına ve bütün gruplara çağrıda bulunarak, vekillere tasarruf yapmaları çağrısında bulundu. Özel, vatandaşlara "kemer sıkın" denilirken milletvekillerinin tasarrufun dışında kalmaması gerektiğini vurguladı.

PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman? PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman?

Özel, Türkiye'deki ilaç fiyatlarının yüksekliğine de dikkat çekerek, TÜİK verilerine göre ülkede sağlık harcamalarına ayrılan paranın yüzde 3.7 olduğunu ve bu rakamın çok düşük olduğunu belirtti. Sağlık harcamalarının önemine vurgu yaparak, bilinçli ilaç tüketimi konusunda eczacıların önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Ayrıca, engellilerin yaşadığı sorunlara da değinen Özel, engellilerin toplumda herkesle eşit haklara sahip olabilmesi için engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı'nın olağanüstü toplantı yapması gerektiğini ve tasarruf genelgesinin meclise uygulanması gerektiğini belirtti.