Güncel

Özgür Demirtaş'tan Elektrik ve Doğal Gaz Zamı Tepkisi: "Katakulli, Dalavere!"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağına dair açıklamasına, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan sert bir tepki geldi. Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, enflasyonun bu yıl olduğundan düşük gösterileceğini ve bunun sonucunda ücretlere yılbaşında az zam yapılacağını savunarak, "Katakulli, Dalavere!" ifadesini kullandı.

Abone Ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağına dair açıklamasına, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan sert bir tepki geldi. 

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Demirtaş, şunları söyledi:

"Enflasyonu bu yıl olduğundan düşük gösterip, ücretlere yılbaşında AZ zam yapmak için kata-külli, Dalavere!"

Bakan Bayraktar, "Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında bu yıl sonuna kadar herhangi bir fiyat artışı öngörmüyoruz. Elektrikte yeni destek modeli geliyor. Tüketimi yüksek olana destek az olacak" açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklama, piyasalarda ve kamuoyunda çeşitli tepkilere yol açtı.

Demirtaş'ın yorumları, enerji fiyatları ve enflasyon konularında hükümetin uygulamalarına yönelik eleştirileri öne çıkarırken, bu durumun özellikle dar gelirli vatandaşları nasıl etkileyebileceği üzerine tartışmalara neden oldu.