CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Rönesans Konteyner Kent'te depremzedelerle bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Emekli maaşlarının iyileştirilmesi ve asgari ücretin temmuz ayında artırılması gerektiğini belirten Özel, vatandaşın gündeminde olmayan hiçbir konuda tartışmayacaklarını ifade etti.

Nuri Alço Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu: Ödediği Kira Şaşırttı Nuri Alço Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu: Ödediği Kira Şaşırttı

Deprem bölgesinde çeşitli sorunların yaşandığını dile getiren Özel, konteynerlerde yaşamın zorluklarından bahsetti. "Maalesef deprem bölgesi oy alana kadar gündemdeydi. Oy aldıktan sonra maalesef gündemlerinden düşürdüler. Biz bu konuyu gündeme getirmeye devam edeceğiz," dedi.

Bir gazetecinin "bazı gazetecilerin hedef gösterildiği"ne ilişkin sorusunu yanıtlayan Özel, siyasetçilerin eleştiriye açık olması gerektiğini savundu. Özellikle Ülkü Ocakları başkanının cenazesiyle ilgili olarak Milliyetçi Hareket Partisi'nin sessizliğine dikkat çekti. "Bu partinin içerisinde bazıları var. Kamuoyu bu kişilerin de bilgisine başvurulmasını, bu kişilerle bağlantılı kişilerin sorgulamaya dahil edilmesini istiyor," dedi.

Malatya İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Özel, burada yaptığı konuşmada emekli maaşlarının iyileştirilmesi ve asgari ücretin temmuz ayında yükseltilmesi gerektiğini vurguladı. "Sizin derdinizi dile getirecek gerçek bir halk partisi, gerçekten emekçilerin hakkını arayan bir siyasi parti var. Bundan sonra da devam edeceğiz. Bizim işimiz sokağın sesini dinlemek. Sokak 'geçinemiyoruz' diyor," diye konuştu.

CHP'nin herhangi bir siyasi partiyle değil, milletle ittifak içinde olduğunu belirten Özel, "Bizim ittifakımızın adı Türkiye ittifakıdır. Rengini ay yıldızlı al bayraktan alır. Türkiye ittifakı, milli takım gol atınca ayağa kalkan herkestir. Türkiye ittifakı, Müslüman, muhafazakar demokratlardır. Türkiye ittifakı, milliyetçi demokratlardır. Türkiye ittifakı, Türk demokratlardır, sizin gibi sosyal demokratlardır," dedi.