Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından hayatını kaybeden ABD vatandaşı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin Didim’deki cenaze törenine katıldı.

Özel, törende yalnızca TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un konuşmasının cenaze töreninin havasına uymadığını belirtti. Tören sonrasında Kurtulmuş’a bu konuda sitemde bulundu.

Narin'in Cinayet Dosyasında Yeni Gelişme! Anne Hastaneye Sevk Edildi Narin'in Cinayet Dosyasında Yeni Gelişme! Anne Hastaneye Sevk Edildi

Özel, “Konuşmaların her iki tarafı da değerlidir ama bu günde siyasi tartışmalara yer olmamalı. İkilik yaratmanın, din görevlilerini siyasete alet etmenin yeri yoktu. Bu durum cenazeye yakışmadı ve kabul edilemez” dedi.

Kurtulmuş’un, “Siz de konuşsaydınız benden farklı bir şey mi söylerdiniz?” şeklindeki sözlerine Özel, “Onu ben takdir ederim” şeklinde yanıt verdi.

Törende yaşananlarla ilgili açıklama yapan Özel, “Hepimiz Ayşenur kardeşimizin cenazesine katılmak için Didim’e geldik. Konuşmalar için bir kürsü kurulduğunu öğrendim ama partililerimizin tepkisi üzerine bu kürsü kaldırıldı. Meclis Başkanı ile görüştüm ve tarafsız bir konuşma yapmasının daha uygun olacağını söyledim. Ancak, din görevlisinin mikrofonu uzatmasıyla bu konuda fiili bir durum yaratıldı ve ben de cenaze sonrası tepkimi belirttim” şeklinde konuştu.