Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, bayram namazını memleketi Manisa'da kıldıktan sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İspanya ve İtalya ziyaretlerinden dönüşte yaptığı açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Erdoğan'ın açıklamalarını üzerimize almıyoruz"

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçakta yaptığı açıklamalara ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanı dün uçakta demiş ki 'herhalde iadeiziyaretimizi hazmedemeyenler' oldu. Biz o sözü hiç üzerimize almıyoruz. Çünkü bu işi başlatan biziz. Herkesin gözü önünde oldu, herhalde bunu yine kendi ittifak ortağına söylüyor" ifadelerini kullandı.

"Kimse istiyor diye kavga edecek değilim"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Erdoğan'ın CHP'ye yönelik eleştirilerine de yanıt verdi. Özel, "Sağ olsun sayın Cumhurbaşkanı'na biz ziyarette bulunmuştuk. 22 yıllık iktidarları boyunca siyasi partiler arasında bu tip ziyaretler yapılmıyordu. Ben CHP Genel Başkanı olarak artık kin ve nefret siyasetini, gerilim siyasetini bitirmemiz gerektiğini ve siyasi partilerin nezaket ilişkilerini koruması gerektiğini söylemiştim," dedi.

"Anayasa mucizevi kıyafettir, bir kişiye dikilemez"

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa ile ilgili açıklamalarına da değindi. Özel, "Eğer bugün millet seçimleri yapıyorsa ama seçimlerden sonra kimin bakan olacağına millet değil bir kişi karar veriyorsa bu gerçekten anayasal bir sorundur. Bu bakanlar milletin bakanı değil de birilerinin bakanı olarak milletin gözünün içine değil de birilerinin ağzının içine bakıyorsa görevden alınacak mıyım diye. Tabii ki bu demokrasi açısından ayıplı bir durumdur," şeklinde konuştu.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi büro personeli alımı! KPSS 50 puan isteniyor Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi büro personeli alımı! KPSS 50 puan isteniyor

Yeni anayasa tartışmaları

Özel, mevcut anayasanın ihlal edildiğini vurgulayarak, yeni anayasa tartışmalarının manasız olduğunu belirtti. Özel, "Eğer gerçekten her doğan için bir anayasa yapılacaksa ilk önce Erdoğan'ın mevcut anayasaya uymasını bekleriz. Mevcut anayasa bu kadar ihlal ediliyorken yeni anayasa tartışmaları manasız geliyor vatandaşa da," dedi.

Normalleşme süreci

Özel, "31 Mart tarihinde birinci parti çıktık. İlk iş olarak Ramazan Bayramı'nda bütün siyasi parti liderlerini aradım. Ben genel başkan seçildiğimde sayın Cumhurbaşkanı teşekkür telefonu açmamıştı ama o zaman o birinci partiydi şimdi biz birinci partiyiz. Bize düşer dedik ve bütün siyasi partileri kendisinden başlayarak aradık, bayramlaştık. Daha sonra da randevulaştık," ifadelerini kullandı.