CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından başlayan 'siyasette normalleşme' süreci kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kendisini parlatmaya çalıştığı' yönündeki iddialara ilk kez yanıt verdi. Özel, bu iddiaları CHP'li bazı kişilerin ortaya attığını belirterek, "Bu özgüvensizlik bana hakarettir. Aldığımız başarıya rağmen benim parlamam için Erdoğan'a ihtiyaç varsa, biz bitmişiz demektir" dedi.

"Bu Özgüvensizlik Beni Şaşırtıyor"

Özel, gazeteci Nevşin Mengü'nün programında yaptığı açıklamalarda, CHP içindeki bazı kişilerin bu tür iddialar ortaya attığını söyledi. "Ben böyle bir özgüvensizlik görmedim. Sanki Tayyip Erdoğan parlatmasa parlayamazmışım gibi bir imaj çiziliyor" diyen Özel, bu söylemlerin kendisini güçsüz göstermeye çalıştığını ifade etti.

"Normalleşme Sürecini Ben Başlattım"

23 Nisan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle siyasette normalleşme sürecini başlattığını belirten Özel, "Bir sürü sonuç alacağım ama sonuç alınmazsa inatla sürdürecek halim yok. Eğer bir başkasının oyununun parçası olduğumuzu düşünüyorlarsa, biz bitmişiz demektir" dedi.

"47 Yıl Sonra CHP'yi Birinci Parti Yaptık"

Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'yi Türkiye'de birinci parti yapmanın gururunu yaşadığını vurgulayarak, "Bu başarıyı tek başıma değil, MYK ve doğru adaylarla bilimsel yöntemler kullanarak başardık. 47 yıl sonra partisini birinci parti yapmış bir genel başkan olarak burada duruyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama

"Özgüvenli Siyaset Yapıyoruz"

Özgüvenli siyaset vurgusu yapan Özel, "Ben CHP 1. olduğunda 3 yaşındaydım. Ben bu özgüvensizliği anlamıyorum. Bugüne kadar kurultayda ne dediysem onu yapıyorum. Dış politika diyorum, dış ilişkiler diyorum. Dünyada partimi kendim temsil edeceğim dedim. Özgüvenli siyaset dedik ve onu yapıyoruz" dedi.

"Erken Aday Tartışmaları Partimize Zarar Veriyor"

Özel, erkenden aday tartışmalarının partisine zarar verdiğini belirterek, "Bugünden aday tartışmak kadar partimize ve muhalefete zarar verecek bir şey yok. Geçen sefer de aday tartışmaları yüzünden mutlaka kazanmamız gereken bir seçimi kaybettik. Doğruları tekrar edeceğim, hataları tekrar etmeyeceğim. Erkenden aday tartışması yanlıştı ve bu tartışmayı bitiriyorum" ifadelerini kullandı.