Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hançerlendim" mesajı gündemdeyken, CHP lideri Özgür Özel, "Vefasızlık etmedik." dedi. Özel, 14-28 Mayıs seçimlerinde kolektif bir başarısızlık yaşadıklarını da belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt vererek, değişim sürecinde yaşananları anlattı.

"Vefasızlık Etmedik"

Özel, "Vefasızlık etmedik." ifadelerini kullanarak, "Bizden bekleneni yaparak ilerlenmesi gerektiğini tartıştık ve hayata geçirdik." dedi. Özel, 2023 yılında yaşanan kolektif başarısızlığı da değerlendirerek, "Hiç kimsenin masum olmadığı bir süreçle o büyük umudu kaybettik." diye konuştu.

Sokak Hayvanları Düzenlemesi

CHP lideri Özgür Özel, sokak hayvanları düzenlemesinde yer alacağı belirtilen uyutma seçeneğine de tepkisini sürdürdü. "Ölüm son çare değildir." diyen Özel, AK Parti'nin sunacağı kanun teklifinde bu seçeneği görmek istemediklerini belirtti. "Ölümün vadesini öne çekmek fanilerin işi değildir. Birilerinin kararıyla bu topraklarda milyonlarca canın katledilmesine asla izin vermeyiz." ifadelerini kullandı.

YKS'de mağduriyet yaşayan öğrenciler için ÖSYM'den önemli karar YKS'de mağduriyet yaşayan öğrenciler için ÖSYM'den önemli karar

Semih Yalçın'a Sinan Ateş Tepkisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Sinan Ateş cinayeti ile ilgili CHP'ye yönelik olarak, "Partimizle ilgisi yok. Elinizde belge varsa mahkemelere gidin." demişti. Özgür Özel, Yalçın'a Olcay Kılavuz'un danışmanlık görevinden alınmasını hatırlatarak, "O partideki konuyla ilişkili kim varsa hesap vermelidir." dedi.

Hakimin Odasından Çıkan Silahlar

Özel, İzmir Adliyesi'nde Hakim Oktay Tabur'un uzun namlulu silahlarla fotoğraf çektirmesi hakkında, "Türkiye'nin yargı sisteminin duvara yansımış halidir." değerlendirmesinde bulundu.