Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ Mahallesi'nde, yangın sonrası taziye evinde provokasyon yapmaya çalışan DEM Parti Milletvekili Saliha Aydeniz’in girişimi köylüler tarafından engellendi. Köylüler, yangında hayatını kaybeden vatandaşların ailesine taziye ziyaretinde bulunan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ve AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç'a yoğun ilgi gösterdi.

Yangının ardından ilk dakikalardan itibaren Mazıdağı ilçesinde bulunan Vali Akkoyun, hayatını kaybeden vatandaşların cenaze töreni ve taziyelerine katılarak, ailelerin acılarını paylaştı. Bu sırada, DEM Parti Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz'in yangınla ilgili provokasyon yapma girişimi, köylülerin tepkisiyle karşılaştı.

MEB 10 müfettiş görevlendirdi! 165 Merkezde Sahte Evrak ve Kamera Kaydıyla Milyonluk Soygun MEB 10 müfettiş görevlendirdi! 165 Merkezde Sahte Evrak ve Kamera Kaydıyla Milyonluk Soygun

Köylüler, taziye evinin huzurunu bozmaya çalışan milletvekiline, "Burası taziye evi, buranın huzurunu bozmaya hakkınız yok. Defolun gidin buradan" şeklinde sert tepki gösterdi. Olayın ardından köylüler ve taziye sahipleri, Vali Akkoyun ve AK Parti Milletvekili Faruk Kılıç'tan özür diledi.

Köylüler, "Bunlar bizim köyden değil, sadece provokasyon için buradalar. Bunları tanımıyoruz. Lütfen kusurumuza bakmayın. Bunlar bizim de huzurumuzu bozuyorlar" diyerek, provokasyon girişiminde bulunan kişilerin köy sakinleri olmadığını belirttiler.

Vali Akkoyun ve Milletvekili Kılıç, köylülerin bu samimi yaklaşımı karşısında taziyelerini sunarak, vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini ifade ettiler.