Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Rusya'da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Evgeny Prigojin hakkında ilk açıklamayı yaptı. Putin, Prigojin için başsağlığı dileyerek onu "90'lı yıllardan beri tanıdığını ve zorlu kaderine rağmen yetenekli bir iş insanı" olarak nitelendirdi.

Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar... Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar...

Uçak kazası sonrası Ukrayna'nın ilhak edilen Donetsk bölgesinin lideri Denis Pushilin ile gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Putin, Prigojin'in ölümüyle ilgili duygularını paylaştı. Putin, "Yaşamını yitirenlerin ailelerine taziyelerimi iletiyorum. Prigojin'i 90'lı yılların başından beri tanıyorum, kaderi zor ama yetenekli bir iş insanıydı. Sadece ülkemizde değil, yurt dışında ve özellikle Afrika'da çalıştı ve önemli başarılar elde etti" şeklinde konuştu.

Putin, Prigojin'in kaza öncesinde Afrika'dan döndüğünü ve yetkililerle görüşmeler yaptığını belirtti.

Rus paralı asker grubu Wagner hakkında da konuşan Putin, "İlk bilgiler Wagner şirketinin personelinin uçak kazasında yer aldığını gösteriyor. Bu kişilerin ortak yaşamımıza önemli katkıları olduğunu belirtmek isterim. Wagner, Ukrayna'daki Neo Nazizmle mücadeleye önemli katkı sağladı" ifadelerini kullandı.

Dün Moskova'dan St. Petersburg'a gitmekte olan uçak, Tver Bölgesi'nde düşmüş ve Wagner lideri Prigojin ile sağ kolu Dmitriy Utkin dahil toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti.