Kiracı olmanın şartları değişti! Zam sınırı kalkınca.... Kiracı olmanın şartları değişti! Zam sınırı kalkınca....

Ankara'da yaşayan Tunahan Yaman, Antalya'ya tatile giderken Elektronik Denetim Sistemi'ne (EDS) yakalandı. Hız sınırını sadece 2 kilometre aşan Yaman, hukuk mücadelesi sonucunda mahkemeden ilginç bir karar elde etti. Bu karar, bütün sürücüleri ilgilendiren emsal bir niteliğe sahip. İşte detaylar...

Tunahan Yaman, yaklaşık 6 ay önce Ankara'dan Antalya'ya doğru aracıyla yola çıktı. Afyonkarahisar'da EDS'ye takıldı ve hızının saatte 123 km olduğu görüntülendi. Bu durumda hız sınırını aştığı tespit edildi. Ancak Yaman, hız sınırını sadece 2 km aştığını belirterek itiraz etti ve hukuk mücadelesine başladı.

Yaman, daha önce benzer durumda pek çok sürücünün aldığı cezanın iptal edildiğini fark etti. Hız sınırını 1 km geçen sürücülerin aldıkları cezaların iptal edildiğini gözlemleyerek aldığı cezaya itiraz etti. 1000 TL radar cezası alan Yaman, 15 gün içerisinde itirazda bulundu ve mahkeme sürecini başlattı.

Mahkeme, hız sınırını sadece 2 km aşan Yaman'ı haklı buldu. EDS cihazlarının ölçümünde yanlışlık yapabileceği ihtimalini dikkate alarak para cezasını iptal etti.