İstanbul'da "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, korkunç itiraflarda bulundu. Sanık Erkan Baykut, cinayeti dört ay önce kafasında kurguladığını açıkladı.

"Cinayeti Kafamda Kurguladım"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Ramazan Pişkin, 31 Ocak'ta Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi'ndeki çay ocağında bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti. Sanık Erkan Baykut, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Bugün İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Baykut, "Cinayeti 4 ay önce kafamda kurguladım" dedi.

Tutuklu sanık Baykut, savunmasında cinayeti nasıl tasarladığını şu sözlerle anlattı: "Ben ilk sosyal medyada kendisini gördükten sonra cinayeti kafamda kurguladım. Dört ay önce sosyal medyada görmüştüm. Olaydan bir ay önce babamın dükkanına 5 dakikalık mesafede kendisini gördüm. Bana zulüm yapan insanların yerine kendisini koydum. Görüntü olarak benzettim. Uyuşturucu madde etkisindeydim. Olaydan 4-5 gün önce dükkanının önünden geçerken gördüm. Bıçağı olaydan iki ay önce almıştım. Bıçağı maktulü öldürmek için almıştım."

Uzman isimden dolar ve altın uyarısı: Cuma gününe hazır olun Uzman isimden dolar ve altın uyarısı: Cuma gününe hazır olun

Sanık avukatı, müvekkilinin akli dengesinin yerinde olmadığını belirterek Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasını talep etti. Ancak mahkeme heyeti, sanığın akli dengesinde şüphe olmadığını belirterek bu talebi reddetti.

Mahkeme, mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için duruşmayı 16 Temmuz'a erteledi. Ramazan Pişkin'in ailesi ve tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu.