Milli Eğitim Bakanlığı, LGS ve YKS sınavlarının tercih işlemlerinde görev alacak rehber öğretmenlere yönelik yeni bir düzenlemeye imza attı. 28 Haziran Cuma günü açıklanacak LGS sınav sonuçlarının ardından, rehber öğretmenler öğrencilere tercih işlemlerinde yardımcı olacak ve bu görevleri karşılığında ek ücret alacaklar.

Merkez Bankası'ndan enflasyon raporu Merkez Bankası'ndan enflasyon raporu

Görev ve Ödeme Detayları

Rehber öğretmenlere 28 Haziran tarihinden itibaren başlayacak olan tercih danışmanlığı görevi kapsamında 5 gün boyunca hizmet verecekler. Bu görevleri için öğretmenlere günlük 5 saat üzerinden toplamda 25 saat ek ders ücreti ödenecek. Bu ödeme yaklaşık olarak 2.625 TL olacak.

  • Görev Süresi: 5 gün
  • Günlük Çalışma Süresi: 5 saat
  • Toplam Çalışma Süresi: 25 saat
  • Ödenecek Tutar: 2.625 TL

Kimler Görev Alacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ortaokullarda sözleşmeli veya kadrolu olarak görev yapan rehber öğretmenler, tercih danışmanı olarak görev yapacaklar. Öğrencilerin tercih sürecinde rehberlik ederek, doğru ve bilinçli tercih yapmalarını sağlayacaklar.

Görevlendirme Süreci

Rehber öğretmeni bulunmayan okullar, il ve ilçe müdürlüklerine yazı yazarak rehber öğretmen görevlendirilmesi talebinde bulunabilecekler. Bu sayede tüm okullarda öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti sunulması hedefleniyor.