Güncel

Resmi Gazete'de yayımlandı: 4 ilin Cumhuriyet Başsavcısı değişti

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında paylaşılan karara göre; 4 ilin Cumhuriyet Başsavcısı değişti. Yeni atamaların ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç paylaşımda bulundu. İşte detaylar..

Abone Ol

Resmi Gazete’de paylaşılan 18.01.2024 tarihli ve 92 sayılı HSK kararı ile 4 ilin Cumhuriyet Başsavcılığına atamalar yapıldı.

4 İlin Başsavcısı Değişti

Söz konusu kararda İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Gökçe, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına ise Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yakup Ali Kahveci getirildi.

Hakim ve Savcı Atamaları Yapıldı

Resmi Gazete’de bulunan 21.02.2024 tarihli ve 253 sayılı karar ile 37 hakim ve savcının görev yerinde düzenleme yapılırken, 13.06.2024 tarihli ve 820 sayılı karar ile ise 4 bin 9 hakim, savcı ve Adliye ve Ağır Ceza Mahkemesi üyeliği ve başkanlığına atamalar gerçekleştirildi. Aynı tarihli ve 821 sayılı karar ile ise 290 İdare ve Vergi Mahkemesi üyeliklerine ve başkanlıklarına ise yeni görevlendirmeler yapıldı.

Bakan Tunç'tan Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Resmi Gazete'de yer verilen karara yönelik hayırlı olsun paylaşımında bulundu. Tunç açıklamalarında, "Ataması yapılan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımıza adaletin tecellisi yolunda üstün muvaffakiyetler diliyorum. Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.