Güncel

Resmi Gazete'de yayımlandı: Bazı bakanlık ve kurumlara atamalar yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıdığı bazı bakanlık ve kamu kurumlarına yönelik atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yer aldı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıdığı kararlar kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çanakkale İl Müdürü Muhammet Mermer ile Çankırı İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım görevden alındı, 21 ile de yeni müdür getirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık olan iş müfettişliği görevlerine Mehmet Akif Akçalı ve Hasan Korkmaz getirilirken, Buğra Yıldırım da Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün yönetim kurulu üyeliğine atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığında Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Seyit Ahmet Arslan ile Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın ve Personel Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aydın görevine son verilirken, Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Abdi Dölek görevlendirildi. 

Bahsedilen Bakanlık adı altında farklı görevlerde de 16 atama yapıldığı kaydedildi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ile Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut görevine sone verilirken, Tokat'a Hüseyin Kır, Ardahan'a ise Yusuf Uzantı yeni il milli eğitim müdürü olarak yetki verildi.

-Bazı üst düzey atamalar yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sağlık Bakanlığında çalışan bazı üst kademe yöneticilerin birimlerinde değişiklik yapıldı.

Bu kapsamda, Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Şali Yıldırım, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Hatiboğlu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Celal Şahin, Teftiş Kurulu Başkanı Davut Eker ve Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Dursun Uyar görevine son verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine Halim Özçevik’e yetki tanıdı.

Bunun dışında, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Hasan Basri Velioğlu, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne Mustafa Mahir Ülgü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Ülker Kuğu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne İsmail Öztürk, Teftiş Kurulu Başkanlığına da Erkan Hacıhafızoğlu görevlendirildi.