RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix ile yapılan görüşmeler sonucunda "Famagusta" adlı yapımın yayınlanmaması konusunda mutabakata varıldığını açıkladı.

Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları belirtti: "'Famagusta' adlı yapım, yakın tarihimizin barış ve kahramanlık destanı olan “Kıbrıs Çıkarması”na karşıt bir içerik sunduğu için Türk kamuoyunda büyük tepki topladı.

CHP Tüzük Kurultayı’nda Önemli Değişiklikler Geldi! İşte Taslak Metin CHP Tüzük Kurultayı’nda Önemli Değişiklikler Geldi! İşte Taslak Metin

“Kıbrıs Barış Harekâtı”, Kıbrıs Türklerinin haklı davasını savunmak ve zulme uğrayan soydaşlarımızı kurtarmak amacıyla hukuki çerçevede adaya huzur getirmiştir. Türk askerinin adaya barış ve huzur getirmesiyle akan kan durmuş, mazlumların gözyaşları silinmiştir.

Tarihi gerçeklerle çelişen ve Türkleri, ülkemizi ve kahraman ordumuzu kötüleyen bir film üretiminin art niyetli olduğu aşikardır. Bu tür bir yapım, sadece yayınlandığı ülkede (Yunanistan) Netflix kataloğuna girecek, Türkiye’de ya da diğer ülkelerde yayınlanmayacaktır."

RTÜK, Netflix ile bu yapımın Türkiye’de yayınlanmayacağına dair anlaşmaya vardığını duyurdu.