Güncel

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Aile Hekimlerine Başvuruyu Teşvik Edeceğiz

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ankara'da medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, vatandaşların aile hekimine başvurmalarını teşvik edecek adımlar atılacağını açıkladı.

Abone Ol

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ankara'da medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, vatandaşların aile hekimine başvurmalarını teşvik edecek adımlar atılacağını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Memişoğlu'nun sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve topluma sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması konusundaki kararlılığı vurgulandı.

Memişoğlu, özellikle bağımlılık, kilo, hareketsizlik, beslenme bozuklukları ve düşük doğurganlık oranlarının gelecekteki riskler arasında yer aldığını belirtti. Bu risklerin ortadan kaldırılmasında medyanın rolünün önemine dikkat çeken Memişoğlu, sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi için toplumsal bilincin artırılmasının gerekliliğini ifade etti.

Aile Sağlığı Merkezlerinin Rolü Artacak

Bakan Memişoğlu, aile hekimliği hizmetlerini güçlendirmeye yönelik adımlar atılacağını ve bu hizmetlerin 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarıyla entegre edileceğini söyledi. Vatandaşların aile hekimlerine başvurmalarını teşvik edecek yeni yaklaşımlar benimseyeceklerini dile getiren Memişoğlu, sorunların kökten çözülmesi için çaba sarf edeceklerini belirtti.

Şehir Hastaneleri ve Sağlık Hizmetlerinde Özel Sektörün Rolü

Memişoğlu, şehir hastanelerinin Türkiye'nin sağlık alanındaki başarısını yansıttığını ve bu hastanelerin Türkiye'nin sağlık bilgisinin üretileceği, bilim ve teknolojinin geliştirileceği merkezler olarak planlandığını söyledi. Özel sektörün kamu sağlık hizmetlerine büyük katkı sağladığını da vurgulayan Memişoğlu, şehir hastanelerinin Türkiye'nin gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Alarm Durumu Yok

Memişoğlu, maymun çiçeği ve Kovid-19 gibi salgınlarla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini ancak şu an için herhangi bir alarm durumunun olmadığını belirtti. Ayrıca, eczanelerde ilaç temini konusunda da herhangi bir sorun olmadığını, konunun ilaç markası değil, etken maddesi üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.