Gazze Şeridi'nde Sağlık Bakanlığı, İsrail'in devam eden askeri saldırıları nedeniyle bölgede çocuk felci salgınının resmen başladığını duyurdu. Uzun süredir sağlık otoriteleri tarafından uyarılan çocuk felci salgını, bölgedeki sağlık altyapısının tahrip olması ve hijyen koşullarının kötüleşmesi nedeniyle hızla yayıldı.

Biden Giderayak Düğmeye Bastı: Mahkemeye Çağrı Yapacak Biden Giderayak Düğmeye Bastı: Mahkemeye Çağrı Yapacak

Birleşmiş Milletler, geçtiğimiz hafta Gazze Şeridi'nde kanalizasyondan toplanan altı örnekte tip-2 poliovirüs tespit edildiğini açıkladı. Bu bulgunun ardından Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, savaşın yıkıma uğrattığı Gazze'de olası salgınlar konusunda "son derece endişeli" olduklarını belirtti. DSÖ yetkilileri, çocuk felci virüsünün bağırsakta çoğaldığını ve dışkı ile kirlenmiş su yoluyla başkalarına bulaşabileceğini ifade etti.

DSÖ ayrıca, ağır hasta ve yaralılar için Gazze'den tıbbi tahliyeye acil ihtiyaç olduğunu vurguluyor. Geçtiğimiz aylarda yaklaşık 10 bin kişinin Gazze'den ayrılmayı beklediği bildirilirken, son tahminlere göre bu sayının tıbbi tedavi görmesi gerekebilecek 14 bin kişiye kadar çıkabileceği öne sürüldü.