Bugün yapılan duyuruda, kamuda uygulanacak sekiz başlıkta tasarruf tedbirleri açıklandı. Bu tedbirler arasında taşıt alımları ve kiralamalarına üç yıllık bir sınırlama, yeni bina alımı ve kiralamalarında benzer bir kısıtlama ve kamu istihdamına getirilen üç yıllık kısıtlama bulunuyor. Ayrıca, yurt dışı geçici görevler, idari yapılanmada etkinliklerin sonlandırılması, enerji ve atık yönetimi düzenlemeleri, haberleşme giderlerinin en aza indirilmesi ve diğer cari harcamaların azaltılması planlanıyor.

Hastanelere alım süreci nasıl işleyecek?

Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü

Mehmet Şimşek'in belirttiğine göre, Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerine personel ve işçi alımları sadece emekli olan personel kadar sürdürülecek. Bu alımlar, sağlık hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek. Son alım Şubat ayında yapıldı ve atamalar tamamlandıktan sonra, personel ve işçiler hastanelerde göreve başladı. Sağlık Bakanlığı'nın, açılacak yeni hastaneler için KPSS'den sonra yapılacak personel ve işçi alımlarına devam etmesi bekleniyor.