Antalya'nın Konyaaltı Belediyesi'ne bağlı şirkette çalışan bir büro personeli hakkında sahte diplomayla maaş dolandırıcılığı suçlamasıyla dava açıldı. İddianameye göre, Çiğdem B. adlı personel, sahte bir üniversite diploması kullanarak hem yüksek maaş almayı, hem de her ay birden fazla maaş ödemesi alarak 567 bin TL'yi üzerine geçirdiği iddia ediliyor.

Dava kapsamında hazırlanan iddianamede, Çiğdem B.'nin işe başvuru evrakları arasında bulunan lisans diplomasının sahte olduğu tespit edildi. Araştırmalar sonucunda, diplomanın üzerindeki ismin bir mezunla eşleşmediği belirlendi. Ayrıca, Çiğdem B.'nin lisans mezunları için belirlenen maaş yerine ilköğretim personellerine verilen maaşı aldığı ve 2020-2022 yılları arasında fazladan maaş ödemeleri alarak 567 bin TL'yi hesabına geçirdiği belirtildi.

Milyonerde Kenan İmirzalıoğlu'ndan yarışmacıya: "Makineli tüfek gibisin" Milyonerde Kenan İmirzalıoğlu'ndan yarışmacıya: "Makineli tüfek gibisin"

İddianameye göre, şüpheli Çiğdem B. ifadesinde, diplomanın kendisine verildiğini iddia etti ve maaş ödemelerinde talimatları Belediye Başkan Yardımcısı ve şirket yetkilisi olan T.E.'den aldığını savundu.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame, Çiğdem B. hakkında 'Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık', 'Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçlarından 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.