Güncel

Sahte ve Kaçak Et Tehlikesi Büyüyor! Tarım Bakanlığı Hileli Ürünleri Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ifşa ettiği sahte et ürünlerine karşı vatandaşlar, ucuz et kampanyalarına dikkat etmeleri konusunda uyarılıyor

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı sahte ve hileli ürünler listesinin başında et ve et ürünleri bulunuyor. Bu ifşalar, kamuoyunda geniş yankı uyandırarak birçok eleştiriye neden oldu. Yapılan analizler, et ürünlerinde yapılan hileleri ortaya koyuyor.

Ucuz etlere karşı dikkatli olun! Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, sosyal medya ve billboardlarda tanıtılan ucuz et kampanyalarına karşı vatandaşları uyardı. Yardımcı, Bakanlık tarafından açıklanan listede zincir marketlerde satılan işlenmiş et ürünlerinin de bulunduğunu hatırlatarak, "Billboardlarda kıyma şu fiyata, kuşbaşı bu fiyata diye reklam yapıyorlar; böyle bir şey yok. İnsan sağlığı pahalıdır, ucuz et sağlıklı olmayabilir. Nereden geldiği belli olmayan etlerin satılmasıyla halkın sağlığı tehlikeye atılıyor" dedi.

Kaçak et satışı halk sağlığını tehdit ediyor

Yardımcı, yol kenarlarında izinsiz şekilde satılan kurbanlık hayvan ve etlerin tehlikelerine dikkat çekti. Kontrolsüz olarak yol kenarlarında satılan bu etlerin hiçbir sağlık denetiminden geçmediğini ve vergi kaybına yol açtığını belirtti.

Ucuz etin peşinden gitmeyin

Yardımcı, Antalya'da yerel kasapların desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Antalya'ya Burdur'dan ya da Isparta'dan sağlık raporlu ve faturası olan etler geliyor, bu kontrollü bir kaçak diyebiliriz. Ancak yol kenarlarında, izinsiz ve damgasız satılan etlere karşı dikkatli olunmalı. İnsan sağlığı önemli ve ucuza satılan etlerin mutlaka bir eksikliği vardır. Vatandaşlar bu tür yerlerden et almasınlar, mahalle kasaplarını tercih etsinler" dedi.

Reklamlardaki fiyatlarla kıyma satılmaz

Yardımcı, Bakanlık tarafından ifşa edilen büyük zincir marketlerin, yanıltıcı reklamlarla tüketiciyi hedef aldığını belirtti. "Billboardlarda reklamını yaptıkları fiyatlarla kaliteli et satılmaz" diyen Yardımcı, vatandaşların yanıltıcı fiyatlara kanmaması gerektiğini söyledi ve ekledi: "Ucuz etin yahnisi yavan olur. Kaliteli bir etin maliyeti bellidir; piyasa fiyatının altına satılan etler güvenli değildir. Bugün 550-600 lira normal et fiyatıdır. Ancak billboardlarda reklam yapılan fiyatlarla et almak, sağlık açısından risklidir."