Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), son dönemde artan sahte 'vergi borcu' e-postaları hakkında vatandaşları uyardı. Başkanlık, bu e-postalarla kişisel ve finansal bilgilerin ele geçirilmesi amacıyla dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğunu belirtti.

Resmi Kanallara Yönlendirme Yapıldı

GİB’in internet sitesinden yapılan açıklamada, sahte 'vergi borcunuz var' içerikli e-postalara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Vergi işlemleri ve ödemelerin yalnızca Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi (https://dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılması gerektiği belirtildi.

Dolandırıcılık Tehlikesine Karşı Uyarı

Yahya Sinvar’ın Ardından Hamas’ın Yeni Lideri Kim Olacak? Öne Çıkan Üç İsim Var Yahya Sinvar’ın Ardından Hamas’ın Yeni Lideri Kim Olacak? Öne Çıkan Üç İsim Var

Sahte e-postaların, mükellefleri sahte internet adreslerine yönlendirdiği ve kişisel bilgilerin, özellikle kredi kartı verilerinin ele geçirilmesini amaçladığı ifade edildi. GİB, bu tür girişimlere karşı vatandaşların dikkatli olmalarını ve şüpheli e-postalar aldıklarında Vergi İletişim Merkezi'ne (VİMER-189) başvurarak bilgi almalarını önerdi.