Rakam verip Eylül ayını işaret etti! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan enflasyon mesajı Rakam verip Eylül ayını işaret etti! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan enflasyon mesajı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile görüştüğü Anadolu Sohbetleri buluşmasında maymun çiçeği virüsü hakkında dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. Türkiye’de an itibarıyla bir vakaya rastlanmadığı belirten Bakan Memişoğlu, paniğe gerek olmadığını dile getirdi. Bakan Memişoğlu “Virüs, yakın temasla bulaşıyor. Solunum yoluyla bulaşmayan virüs olduğu için bir salgına sebebiyet vermeyeceği, salgın olsa dahi pandeminin oluşmayacağı konusunda bir kanaat var. Salgın ihtimaline karşı her türlü tedbiri aldık” dedi. 


ŞÜPHELENENLER HASTANEYE GELİYOR
An itibarıyla ekstra tedbire ihtiyaç olmadığını anımsatan Prof. Dr. Memişoğlu “Virüsün nasıl seyredeceği, çiçek hastalığı ile benzerliği konusunda bilim insanları da çalışma yapıyor. Şu anda ülkemizde yok, görülmedi. Hastane acillerimize gelip de ‘Ben acaba maymun çiçeği oldum mu?’ diye soran veya bu konuda şüphelenen insanlarımız oluyor. Testleri yapıyoruz. Sorguluyoruz. Şu ana kadar herhangi bir tanı, hem test anlamında hem muayene anlamında konulmadı. Bir teşhis koyarsak kamuoyuna açıklayacağız” şeklinde konuştu. Bakan Memişoğlu, Afrika’dan ülkemize adım atacak öğrenciler için ekstra bir tedbir düşünmediklerini de belirtti.


"BU ALANI DAHA İYİLEŞTİRMEK LAZIM"

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Doktorla hasta arasında çok hassas ve manevi bir alan var. Bu alanı daha iyileştirmek lazım. Bunu iyileştirirken de hekimi mutlu etmemiz gerekir. Onu değerli kılmamız lazım. Çünkü doktor kendini değerli hissederse, mutlu hissederse, hastayı da sahiplenecektir ve mutlu edecektir, onun derdine derman olacaktır. Hastanın doktoruna güvenmediği, doktorun da hastanın da çekindiği bir sistemin başarılı olma şansı yok. Onun için biz diyoruz ki; hekimlere değer verelim" açıklamalarına yer verdi.