Şanlıurfa'nın Piri Reis Mahallesi'ndeki Karacaoğlan Aile Sağlığı Merkezi'nde cuma günü gerçekleşen olayda, H.K. isimli şahıs, Aile Hekimi Dr. İlber Yerli’ye bıçakla saldırdı. Doktor, kendisini odasına kilitleyerek saldırıdan kurtulurken, o anlarda bir vatandaşın tepkisizliği dikkat çekti.

İlaç Yazdırmak İstedi, Saldırganlaştı

Olay, H.K.’nin ilaç yazdırmak istemesiyle başladı. Görüşme sırasında agresif tavırlar sergileyen ve hakaret eden H.K., doktoru itekledikten sonra cebinden çıkardığı bıçakla saldırıya geçti. Dr. İlber Yerli, odasına girip kapıyı kilitleyerek kendini korumaya çalıştı. Güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan anlarda, H.K.’nin kapıyı zorlamaya devam ettiği görüldü.

Vatandaşın Rahatlığı Şaşkınlık Yarattı

Saldırı sırasında koridorda bulunan bir vatandaşın, olaylara aldırış etmeden cep telefonuyla konuşmaya devam etmesi dikkat çekti. Ayak ayak üstüne atarak koltukta oturan bu kişi, saldırgan H.K.’yi bir süre izledikten sonra koridordan ayrıldı. Bu rahat tavırlar, güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

Ankara'da Husumetli Olduğu Kişiyi Vuran Zanlıyı Özel Harekat Ekipleri Yakaladı Ankara'da Husumetli Olduğu Kişiyi Vuran Zanlıyı Özel Harekat Ekipleri Yakaladı

Türk Tabipler Birliği'nden Tepki

Olayın ardından Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Lütfi Tiyekli, yaşananların kabul edilemez olduğunu belirtti. Dr. Tiyekli, “Bir kişi elinde bıçakla bir doktoru tehdit etti, bu kabul edilemez. Doktor arkadaşımız canını zor kurtardı. Ancak ne yazık ki, sağlık çalışanları artık şikayetçi olmaktan korkuyor. Kolluk kuvvetleri, sağlık çalışanlarına yönelik tehditlerde gereken işlemleri hemen başlatmalı.” dedi.

Polis Saldırganın Peşinde

Polis, olayın ardından saldırgan H.K.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Dr. İlber Yerli’nin ifadesi alındı ve güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Olayın aydınlatılması ve saldırganın yakalanması için çalışmalar sürüyor.