Yüksek Limitli Kart Sahiplerine Kritik Uyarı! Bu Değişikliklere Hazır Olun Yüksek Limitli Kart Sahiplerine Kritik Uyarı! Bu Değişikliklere Hazır Olun

Diyarbakır'da bir kadın, evinde yaşadığı kişinin müstehcen görüntülerini çekip ondan 10 milyon TL talep etti. Bismil ilçesinde yaşayan M.K. (47), sosyal medya üzerinden tanıştığı ve A.Ç. rumuzuyla bildiği kadınla bir süre birlikte kaldı. Ancak evindeki 8 bin lirasının kaybolması üzerine A.Ç. ile iletişime geçti.

A.Ç., M.K.'ye "Elimde çıplak görüntülerin var. 10 milyon TL vermezsen tüm akrabaların görecek" diyerek tehditte bulundu. Bunun üzerine M.K., Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Yapılan araştırmalar sonucunda, A.Ç. rumuzunun aslında S.B. (29) olduğu belirlendi.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) aracılığıyla takibe alınan S.B., M.K.'nın polisin belirlediği bir iş yerine davet etmesiyle 2 milyon TL'lik ön ödemenin teslim edilmesi sırasında yakalandı. S.B., buluşma yerinde ruhsatsız bir tabanca ile birlikte gözaltına alındı ve sorgusunda suçunu kabul etti.

Polis, soruşturmayı derinleştirerek şebekenin diğer üyeleri R.H. ve H.T.'yi de gözaltına aldı. Şebekenin başka kurbanlarının olabileceği ihtimali üzerinde duran ekipler, şüphelilere ait dijital materyalleri incelemeye aldı.

Emniyet işlemlerinin ardından Bismil Adalet Sarayı'na sevk edilen S.B., R.H. ve H.T., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.