Hizbullah, liderleri Hasan Nasrallah'ın ölümünü resmen duyurdu. İsrail'in Beyrut'taki hava saldırısında yaşamını yitiren Nasrallah’ın ardından Hizbullah, mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini açıkladı.

Cuma günü gerçekleştirilen saldırıda, Hizbullah karargahı hedef alındı ve Nasrallah’ın ölümü onaylandı. Açıklamada, örgütün, İsrail'e karşı misillemelere devam edeceği vurgulandı.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Nasrallah'ın vefatının ardından Müslümanları Lübnan halkı ve Hizbullah’a destek olmaya çağırdı. Hamaney, direniş güçlerinin bölgenin geleceğini belirleyeceğini ifade ederek, İsrail'e karşı mücadelenin süreceğini belirtti.

AK Parti'den Emekli Maaşlarındaki Farklar Hakkında Açıklama AK Parti'den Emekli Maaşlarındaki Farklar Hakkında Açıklama

İsrail ordusu, Nasrallah'ın ölümünün ardından Hizbullah’ın füze komutanlarını hedef alacaklarını duyurdu. Güney Lübnan'daki operasyonların artacağına dikkat çeken İsrail, Nasrallah’ın ölümünü büyük bir stratejik kazanım olarak nitelendirdi. Hizbullah’ın karşı saldırılar düzenlediği ve İsrail’in kuzeyine roket atışları gerçekleştirdiği bildirildi. Çatışmaların daha da tırmanması bekleniyor.

Lübnan Ulaştırma Bakanlığı’ndan bir yetkili, İsrail'in Uluslararası Refik Hariri Havalimanı üzerinden Hizbullah'a silah tedarik edildiği yönündeki iddialarını reddetti. Yetkili, Lübnan ordusunun askeri uçakların havalimanını kullanmasına onay veren tek otorite olduğunu belirterek, İsrail'in hava trafik frekanslarını hackleyip İran’a ait bir sivil uçağı vurmakla tehdit ettiğini ifade etti. Bunun üzerine İran’a ait yolcu uçağının Lübnan hava sahasına girmeden geri dönmesi talimatı verildi.

Saldırılar sonucunda, 8 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda 783 kişi hayatını kaybetti. 23 Eylül'de Lübnan’ın güneyindeki kentler ve Bekaa ile Baalbek bölgelerine yoğun hava saldırıları düzenlendi. Bu bombardımanlar nedeniyle yaklaşık 150 bin kişi yerinden edildi. Hizbullah, İsrail’in güney ve doğu bölgelerine yönelik devam eden bombardımana füzelerle karşılık veriyor. Saldırılar çoğunlukla İsrail ordusunun üslerini hedef alıyor ve ciddi hasar bildirilmiyor. Beyrut ve kuzey yönünde göç dalgası devam ederken, bazı insanların Suriye’ye yöneldiği de belirtiliyor.