İstanbul'da meydana gelen trafik kazasında Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan ve ardından ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un yargı süreci devam ediyor. Cihantimur'un avukatlarının çocuk rehabilitasyon merkezindeki şartların kötü olduğunu belirterek müvekkillerinin serbest bırakılması talebine ABD'li Savcı Kristin Kearney'den sert bir yanıt geldi.

Rehabilitasyon Merkezindeki Şartlar Tartışma Konusu Oldu

İstanbul'da 1 Mart'ta ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok tarafından ABD'ye kaçırılmıştı. Cihantimur'un ABD'deki duruşmasında avukatları, müvekkillerinin kaldığı çocuk rehabilitasyon merkezindeki şartların kötü olduğunu savundu ve serbest bırakılmasını talep etti.

Savcı Kearney'den Sert Tepki

Savcı Kristin Kearney, bu talebe karşı çıkarak, Timur Cihantimur'un varlıklı bir aileden geldiğini ve ABD'den de kaçmasına yardım edilebileceğini belirtti. Kearney, rehabilitasyon merkezindeki şartların uygun olduğunu vurgulayarak, "Timur Cihantimur, milyon dolarlık evlerde yaşadığı için hapishane şartlarını beğenmemiş olabilir," dedi.

Eylem Tok'un Kaçış Planı

Savunma avukatları, ABD'ye kaçış fikrinin Timur Cihantimur'dan değil, annesi Eylem Tok'tan geldiğini belirtti. Ayrıca, Eylem Tok'un turist vizesiyle ABD'de bulunduğunu ve Timur Cihantimur ile birlikte Küba ya da Kanada'ya kaçma niyetlerinin olmadığını ifade ettiler.

Ankara'da Sürpriz Görüşme: Ümit Özdağ, Özgür Özel'i Ziyaret Edecek Ankara'da Sürpriz Görüşme: Ümit Özdağ, Özgür Özel'i Ziyaret Edecek

Tutukluluk Hali Devam Ediyor

Duruşmaya bakan Yargıç Donald L. Cabell, duruşmayı ileri bir tarihe erteleyerek, Timur Cihantimur'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Üçüncü duruşmanın tarihi ise henüz açıklanmadı.

Eylem Tok 27 Haziran'da Hakim Karşısına Çıkacak

Oğlu Timur Cihantimur ile aynı davada yargılanan Eylem Tok, 27 Haziran'da ikinci kez hakim karşısına çıkacak.