Güncel

Savcıyı Ölümle Tehdit Ettiler! Bir Avukat ve Üç Jandarma Gözaltında

Büyükçekmece'de bir savcıyı ölümle tehdit eden bir avukat ve ona yardımcı olan üç jandarma, olayın delillendirilmesiyle gözaltına alındı

Abone Ol

Büyükçekmece'de bir savcıyı makamında ölümle tehdit eden bir avukat ile ona destek veren üç jandarma personeli gözaltına alındı. Olayla ilgili yürütülen soruşturma genişletiliyor.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E.'yi tehdit ettiği iddia edilen avukat A.A. ve üç jandarma, yapılan operasyonla yakalandı.

Avukat A.A., "Yeni Doğan" isimli bir suç örgütüyle ilgili soruşturmayı yürüten savcıyla 30 Ağustos'ta önce telefonla ardından yüz yüze görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede, çete davasında bazı şüphelilerin tahliye edilmemesi halinde suikaste uğrayacaklarını belirten A.A., savcıya ailesinin nerede yaşadığını bildiklerini ve ailesine zarar verileceğini ifade etti.

A.A., ayrıca, suikastı gerçekleştirecek grubun daha önce birçok olaya karışmış güçlü bir silahlı grup olduğunu ve savcının kesinlikle öldürüleceğini vurguladı. Bu tehditlerin ardından savcılık yeni bir soruşturma başlattı ve savcının kişisel bilgilerinin nasıl ele geçirildiğine dair araştırma başlatıldı.

Savcıyla yüz yüze görüşen A.A., "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlamalarıyla dosyaya şüpheli olarak eklendi. Ayrıca, M.K.Z. isimli bir şahısla da bağlantısı olduğu tespit edilerek hakkında takip kararı alındı. Olayın delillendirilmesi için savcının makamına gizli bir kayıt cihazı yerleştirildi ve M.K.Z.'nin savcıyı açıkça tehdit ettiği anlar kaydedildi.

Ayrıca, M.K.Z.'nin B.Ç., Y.Ç. ve İ.K. ile görüştüğü belirlendi ve bu doğrultuda şüphelilerin kişisel bilgilerinin nasıl elde edildiği araştırıldı.

Olayın soruşturması sırasında, Kaçakçılık İstihbarat, Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı (KIHBİ) tarafından yapılan incelemede, üç jandarma personelinin savcı Y.E.’nin, babasının ve eşinin kişisel verilerini sorguladığı ortaya çıktı. İki jandarma, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirilirken, bir jandarma personelinin ifadesinin SEGBİS aracılığıyla alınması talimatı verildi.

Emniyet birimlerinden alınan bilgilere göre, savcı Y.E.'nin "KOMBAT" sistemi üzerinden gerekçesiz şekilde sorgulandığı belirlendi. Bu süreçte olumsuz bir durum tespit edilirse, yeni isimler de soruşturma kapsamına alınacak.

Aramalarda, A.A., M.K.Z., B.Ç. ve Y.Ç.’nin ikametgahlarında biri ruhsatlı, diğeri ruhsatsız olmak üzere iki tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan dört şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.