Diyarbakır'da, 60 yaşındaki taksici Şemsettin A.'nın baldızı ile 20 yıl süren yasak bir ilişki yaşadığı ve bu ilişkiden bir kız çocuğu olduğu ortaya çıktı. Olayın detayları ve gelişmeleri, şehirde büyük yankı uyandırdı.

Şemsettin A., daha önce uyuşturucu ticareti nedeniyle 5 yıl cezaevinde kalmıştı. Tahliye olduktan sonra kızının cep telefonunu kullanmaya başlayan Şemsettin A., kızının telefonuna indirdiği ses kayıt uygulaması sayesinde, baldızı Emzade Ç. ile olan yasak ilişkisini kaydeden ses dosyalarına sahip oldu. Kızının telefonunda yer alan bu ses kayıtları, baldızının Şemsettin A. ile uzun süreli bir ilişki yaşadığını ve bu ilişkiden 23 yaşındaki bir kız çocuğunun olduğunu ortaya koydu.

Ses kayıtlarını dinleyen kızı, durumu annesi ve kardeşlerine anlattı. Şemsettin A., ilişkiyi başta reddetse de daha sonra itiraf etti. Eşi Hatun A., yaşanan skandalın ardından evi terk etti. Şemsettin A., eşi ve çocukları tarafından kabul edilmedi ve evden ayrılmak zorunda kaldı.

Yasak ilişkiden dolayı öfkelenen Emzade Ç.’nin oğulları, Azat ve Fırat Ç., taksi durağında çalışmaya devam eden Şemsettin A.'yı aramaya başladılar. Şemsettin A., durak sahibinin uyarısı üzerine aracı teslim edip işten ayrılmak zorunda kaldı.

Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın Faiz İndirimi İçin Tarih Verdi Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın Faiz İndirimi İçin Tarih Verdi

Ancak bu olaylar yetmezmiş gibi, Emzade Ç.’nin diğer çocukları Fırat ve kuzeni Ünal Ç., Şemsettin A.'yı araçta park halinde beklerken buldu. Kafasına 4 kurşun sıkılarak infaz edilen Şemsettin A.’nın cesedi, kaza süsü verilmiş bir şekilde bulunmuştu.

Şemsettin A.’nın infazı, Diyarbakır’da büyük bir şok etkisi yarattı. Olayın ardından polis ve adli makamlar soruşturma başlattı. Şemsettin A.’nın baldızı ve ailesinin bu cinayetle olan ilişkileri üzerine yürütülen soruşturma, toplumsal bir olay halini aldı.