Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), borç yapılandırma kapsamında olan kişilerin ödeme süreleri hakkında yeni düzenlemeler yapmıştır. Bu kapsamda, 3 Ağustos'a kadar ödenmesi gereken borç tutarlarıyla ilgili önemli bir açıklama yapıldı. İşverenler ve sigortalılar için getirilen düzenlemeler, resmi kanallar aracılığıyla duyuruldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılandırılan borçların ödeme süreleriyle ilgili alınan yeni kararlar, SGK tarafından açıklandı. Borç yapılandırması kapsamında bulunanların dikkatle takip etmesi gereken bu düzenlemeler, ödeme sürelerine ilişkin farklı bir yaklaşım getiriyor.

Açıklamada belirtilene göre, sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesi nedeniyle kurum tahsilat sisteminde yoğunluk yaşandığı ifade edildi. Bu yoğunluk nedeniyle ödeme sürelerinde bir uzatma yapılarak işverenlerin ve sigortalıların daha fazla zaman kazanması amaçlandı.

Yapılan açıklamada, borçlarını peşin veya taksitli olarak ödeme seçeneğiyle yapılandıran kişilerin, 3 Ağustos tarihine kadar ödemesi gereken tutarları tam olarak veya eksik ödemediği takdirde, bu borçların 31 Ağustos'a kadar hesaplanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) tutarının indirimsiz hali ve toplam borç tutarına uygulanacak olan geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri gerektiği belirtildi.

Buna göre, 3 Ağustos'a kadar ödemesi gereken tutarları ödemeyen veya eksik ödeyen kişilerin, 31 Ağustos'a kadar belirtilen Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam borç tutarına geç ödeme zammı eklenerek ödeme yapmaları durumunda, katsayı uygulanmaksızın 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerinden yararlanabilecekleri bildirildi.

PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman? PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman?

Taksitle ödeme seçeneğini tercih eden ancak birinci ve ikinci taksit ödemelerini yerine getiremeyen işverenlerin veya sigortalıların, bu durumda ödeme yapabilmeleri için iş yerlerinin veya sigortalıların dosyalarının bağlı olduğu sosyal güvenlik il müdürlüklerine veya sosyal güvenlik merkezlerine müracaat ederek ödeme planlarını peşin ödeme şekline dönüştürmeleri gerektiği de vurgulandı.